Takdir, teşekkür ve üniversitede başarılı olana nakit para yardımı hakkında yapılan açıklamalar ile gündem olan Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023/2024 eğitim ve öğretim yılında bu parayı yine vermeyi düşünmüyor.

Aralık 2022 Vaadi Yalan mı Oldu?

Başarı teşvik programı adı altında toplantılar düzenlendi. Vaatler açıklandı. 2022 Aralık ayında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 7.600 TL ücret verilecek. Üniversitede başarılı olanlara ise 14.400 TL ücret verilecek dendi. Bunu o yıl asgari ücret üzerinden söylediği için bizde bu yıl için güncel rakamları söyledik. Ancak görünen o ki herhangi bir gelişme yok. Aslında başarıya teşvik para ile olması da şaşırtıcı idi. Sonuçta eğitim sistemimizin başarısı yılsonu alınacak ücrete bağlı olmamalıydı. Ancak şöyle bir çözüm üretildi bu ücretler sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına verilecek. Bu başarılı bir program ancak henüz ne Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir açıklama gelmiş değil.

Karne Paraları Kimlere Verilecek?

Yılsonu karnesi ile beraber takdir ve teşekkür getirene, üniversitelerde başarılı olan öğrencilere belli miktarda para verilecek. Ancak bu verilen paralardan herkes faydalanamayacak. Sadece sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına bu ücret verilecek. Başvurular başladığında bizde sitemizden başvuru linkini paylaşacağız.