Bakan Yusuf Tekin, göreve gelir gelmez daha önce de üzerinde düşünmüş olduğu meseleleri bir bir gündeme getirerek çözümler üretmeye çalışıyor. Daha önce MEB’de rahatsızlık olduğu anlaşılan izinsiz kurslar ile ilgili detaylı bir çalışma başlatıldı. MEB 81 ile yolladığı genelge ile hem velileri, hem öğretmenleri hem de bu kursları işletenleri uyardı. Olabilecekler konusunda ise geçtiğimiz hafta Sakarya’daki hadise ön plana çıktı. O öğretmenler sürgün edildi. Haberi duyanlar ise Bakan Yusuf Tekin bu konuda ciddiymiş dedi.

O Öğretmenler Sürgün Edildi

Halk dilinde sürgün diye tabir edilen yer değiştirme cezası geçtiğimiz hafta öğretmenlerin gündemine bomba gibi düştü. Geçtiğimiz yıl Sakarya’da yaklaşık 30 lise öğretmeninin öğrencileri çalıştıkları kurs ya da ortakları oldukları kurslara teşvik etmesi sebebiyle yer değiştirme cezası aldıkları öğrenildi. Öğretmenlere ayrıca disiplin cezası verilirken, merdiven altı kurslarla ilişiği olan, yasadışı bir şekilde kurs veren eğitimciler hakkında nasıl bir işlem yapılacağı gözler önüne serilmiş oldu.

MEB’in bu süreçte yer değiştirme ve disiplin cezasını birlikte kullanması bekleniyor. İşletmelere ise asgari ücretin brütünden 30 kat kadar ceza kesilecek.