Elon Musk en büyük hedefi olan Mars’a insanlığı götürmek adına bugüne kadar nasıl bir yol izledi. Fırlattığı roketler başarılı oldu mu? Kaç tane roket fırlattı? Biliyorsunuz Elon Musk her kurduğu şirkette başarılı olmayı biliyor. Twitter’ı da satın alan Musk gündemden düşmüyor. Peki onun bugüne kadar bu büyük üne sahip olmasının zenginliği dışında sırrı ne? Uzay hedefleri için nasıl yol izledi?

Space X Roketleri! 

Space X sahibi Musk yaptığı roketlerle ve tüm Dünya'ya uzaydan internet adlı projesiyle 1000 i aşkın Starlink uydusunu dünya yörüngesine fırlattı. Bu sayede tüm Dünya her yerden internete bağlanabileceği bir hizmete kavuştu. Bunun dışında uzay yörüngelerine tekrar kullanabilir roketlerle mürettebat ve kargo yollayabileceği uzay sistemlerinde de başarılı oldu. Hatta Elon Musk her biri 55 milyon dolar ödeyen üç kişiyi Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdi. Bunun dışında daha önce de Tesla Roadster aracını da Mars’a göndermişti. Space X roketlerinde kullanılan motorları da sizinle paylaşmak isteriz. Bu motorlar sırasıyla;
  1. Merlin
  2. Raptor
  3. Draco
  4. Kestrel motorlarıdır.
Roketlere geldiğimizde ilk inceleyeceğimiz roket türü Starship olacak. Starship roketi hem mürettebatı hem de kargoyu Dünya yörüngesine, Ay’a y da Mars’a taşıması için geliştirilen ve tasarlanan bir rokettir. Yeniden kullanabilir bir fırlatma aracı olarak tarihe geçmiştir. İkinci inceleyeceğimiz roket ise Dragon; Dragon serbest uçan kargo ve mürettebat taşıyan bir uzay aracıdır. Dragon kapsülü 7 yolcu taşıyabilir. Falcon 9 roketine geldiğimizde ise uyduların ve Dragon uzay aracının yörüngeye güvenilir şekilde taşınması için geliştirilen iki aşamalı bir rokettir Birinci aşamalı motor ile motorların kapanması durumunda da görevini yerine getirebiliyor. Falcon 9 ayrıca Starlink internet uydularını da dünya yörüngesini yerleştirmekte kullanılan bir roket türüdür.

Space X Kime Ait?

2002’de kurulan Space X Paypal ve Tesla şirketlerinin de kurucusu olan Elon Musk tarafından kuruldu. Elon Musk Dünya’nın en zengin adamlarından biri. Servetini var olan hayal gücünü de kullanarak uzaya yelken açarak kullanmak istedi.
Elon Musk Bir Saatte Ne Kadar Kazanıyor?
Dünya’nın en zengin adamlarından biri olan,Tesla ve Space X’in de kurucusu olan Elon Musk saatte 684 Bin Dolar kazanıyor.