2024 yılı YKS sorularının yapay zeka ile hazırlanması konusunda ortaya atılan iddiaların ardından bu kez ÖSYM ile MEB'in ortak çalışması gündeme geldi. Uzmanların ortak çalışması kapsamında yeni bir programın hayata geçirileceği müjdelendi.

2024 yılı YKS'ye ilişkin açıklamalar peşi sıra gelmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemine (LGS) yönelik açıkladığı örnek soru grafiğinin ardından YKS ile ilgili bir açıklama yaptı. 2 Haziran tarihinde sınava girecek olan öğrencilerin faydalanabilmeleri için örnek sorular ÖSYM'nin resmi internet sitesinden paylaşıldı. Ders kaynakları ön planda tutularak hazırlanan örnek sorular öğrencilerin sınava girmeden önce kendilerini test edebilmelerini sağlayacak.

Üniversiteye Girecek Öğrencileri Neler Bekliyor?

Yeni dönemde üniversite sınavına girecek olan öğrencileri neler bekliyor? Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül ekledi: “ÖSYM ile sınavlara yönelik yapılan görüşmeler neticesinde YKS için hazırlanacak sorularda MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ÖSYM'de görevli alan uzmanları ile birlikte hareket edilmesine karar verilmiştir.”

YKS'de sorulacak soruların Bakanlık tarafından müfredata uygun olup olmadığı ders kitaplarındaki kazanımları kapsayıp kapsamadığı incelenecek.