2024 yılı EKYS sınavı hafta sonu gerçekleşti. Sınav sonrası gözler cevap anahtarlarına çevrildi. MEB EKYS temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı ÖSYM'nin sayfası üzerinden paylaşıldı.

Yönetici pozisyonunda görev almak isteyenlerin katıldığı MEB EKYS sınavının temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı paylaşıldı. Adaylar EKYS soru ve cevaplarına nereden ulaşabilirim? sorusunu araştırırken konuyla ilgili bir açıklama paylaşıldı. Online platform üzerinden ÖSYM'nin internet sitesine giriş yaparak 2024 yılı mebys temel soru kitapçık ve cevabı anahtarı görüntülenebilecek.

Konu ile ilgili ÖSYM'nin yaptığı işte o açıklama: “18 Şubat 2024 tarihinde uygulanan 2024 yılı Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumlarına yönetici seçme sınavı temel soru kitapçığı ve cevap anahtarının %10'u aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.”

EKYS Online Temel Soru Kitapçığı Sayfası

18 Şubat tarihinde sınava katılan adaylar ÖSYM'nin ais.ösym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yaparak inceleme yapabilecek. ÖSYM'nin paylaştığı temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı 10 gün boyunca erişime açık halde görüntülenebilecek. Temel soru kitapçığının görüntülenmesi 28 Şubat 2024 saat 23.59'da sona erecek.