Öksürük sökücü bitkisel karışım tarifi nelerdir diye merak edenler için pek çok tarifi bir araya derledik. Bu tarifleri evinizde rahatça yaparak öksürüğünüzü geçirebilirsiniz. Rahatsız edici olan öksürük baş ağrısına da sebep olduğu için bir an önce geçmesi için bitkisel karışım tarifler uygulanmalıdır. Öksürük söktürücüler, hava kanallarındaki ifrazatı dışarı çıkarma yarar. Normal bir nefes sağlar. Evde öksürük sökücü yapmak hem eğlenceli hem de şifa kaynağıdır.

Balgamlı öksürük, kış aylarında çekilmez olabilmektedir. Her yaş için görülen öksürük geçmediği takdirde sıkıntılar yaratabilmektedir. Solunum yollarında olan bir rahatsızlık olan öksürüğe nelerin iyi geldiği de önemlidir.

Öksürük Nasıl Geçer?

Öksürük nasıl geçer sorusuna verilecek cevap oldukça çoktur. Bu nedenle bazı kürler ve bitkilerden oluşan tarifleri söylemek yeterlidir. Aşırı olan öksürüklerde öksürük şurupları da etkilidir. Fakat doğal yöntemler daha çok araştırılmakta ve uygulanmaktadır. Öksürüğe neyin sebep olduğu çok önemlidir. Bu tespit edildiğinde öksürüğü geçirmek için yollar aranmaya başlamaktadır. Öksürüğü geçirmek için tüketilen meyvelerin ve sebzelerin taze olması önemlidir. Doğal karışımlar tüketerek öksürüğü geçirebilirsiniz. Ayrıca sıcak su ile buhar solumakta boğazı yumuşatarak öksürüğü keser.

Öksürük Sökücü Bitkisel Karışım Tarifi neler?

Evinizde yapabileceğiniz öksürük sökücüler ballı, kekikli, soğanlı ve acı biberli kürlerdir. Bu kürler öksürükten kurtaran mucizevi bitkilerden oluşur.

1-Bal ve acı biber kürü; Bal ve acı biberi karıştırarak öksürük için harika bir kür elde edebilirsiniz.

2- 1 bardak elma sirkesinin içerisine; 1 limon, 3 kaşık bal, yarım kaşık acı biber koyarak karıştırın. Karışımın içine çok az zencefil tozu koyabilirsiniz. Bu karışım öksürüğe çok etkilidir. Elma sirkesini bir kaba koyarak içine limon suyunu dökün. Bal ve zencefilli ekleyerek kısık ateşte bekletmelisiniz. Karışım kaynamadan önce içine acı biberi ekleyerek ateşten almalısınız. Soğuduktan sonra cam bir kâseye alarak saklayabilirsiniz. Günde 2 kez tüketerek öksürükten kurtulabilirsiniz.

3-Bal ve soğan şurubu; 300 gr soğan, yarım bardak bal ve 2 kaşık sirke ile karışım yaparak günde bir ya da iki kaşık tüketebilirsiniz.

4-Limon ve elma kürü; bal, elma ve limon suyunu karıştırarak yapılan kür için öncelikle yarım soyulmuş elmaları pişirin. Daha sonra 1 kaşık bal ve limon suyunu ekleyerek püre haline getirin. Günde iki kez tükettiğinizde öksürüğe çok iyi gelecektir.