Milyonlarca öğretmen adayı yeni atama takvimi ne zaman belli olacak? sorusunu merak ederken konuyla ilgili ne söylendi? İşte atama takvimi ile ilgili son durum…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen alımı ile ilgili kararın kabine de konuşulacağı ve kabine toplantısı sonrası net rakamlar üzerinden kadro hazırlıklarının başlayacağını söylemişti. Ancak seçim öncesi yapılan son kabine toplantısından atama konusuyla ilgili bir karar alınmadı.

Öğretmen Ataması Ne Zaman Yapılacak?

Öğretmenlerin ataması ne zaman yapılacak? henüz bilinmiyor. Mart ayında bu konunun netleşmesi bekleniyor. Bakan Tekin konu ile ilgili ne söyledi? Tekin “Bize tahsis edilecek atama sayısına göre biz de oturup branş bazlı olarak dağılım yapacağız. Atamalar 2023 KPSS puanı ile yapılacak” dedi ve ekledi:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanımızın vereceği kadro doğrultusunda net takvimimizi oluşturacağız. Atama sayıları ile ilgili henüz net bir rakam paylaşılmadı. Ancak geçtiğimiz yıl Mayıs ayında 45 bin öğretmen alımı yapıldığı biliniyor.