Bakanlık tarafından öğretmenlere vadedilen o ödenek hala yatırılmadı. Şubat ayında yapılması beklenen Mart ayında halen geciktirilen o ödemeler ne zaman yatacak?

Öğretmenlerin gündeminde yer alan konu yolluk ücretiydi. Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen özür grubu atamaları sonrası yolluk ücreti adı altında ödenmesi gereken bedelin bazı illerde halen hesaplara yatırılmadığı fark edildi.

Sosyal medyada paylaşılan haberlere göre Gaziantep gibi farklı illerde öğretmenlerin yolluk adı verilen taşıma giderleri için ödenmesi gereken bedel henüz hesaplara yatırılmadı. Öğretmenin yolluk ücreti alabilmesi için kurs veya seminerin Valilik ya da Kaymakamlık tarafından düzenlenmiş olması gerekiyor.

Öğretmen yolluk ücretini nasıl alabilir?

Hazırlanan yönergede yolluk ve yevmiyenin kurum bütçesinden ödenmesi ibaresinin yer alması gerekiyor. Kurs ya da yevmiyelerin düzenlendiği gün ve saatte katılım gösterildiğine dair kanıtlayıcı imza sirküsünün bulunması şartı aranıyor.

2024 yılı itibariyle öğretmenlere ödenen yolluk bedeli ek gösterge kadro unvanına göre değişiyor. 8000 ve daha yüksek olan kadro için 465 TL. 6400 ile 8000 arası kadro için 435 TL ödeme yapılıyor.