Milli Eğitim Bakanlığı okullara resmi yazı gönderdi. DYK Yönergesi kapsamında açılabilecek kursların içeriği belli oldu.

Yönergede özellikle Beceri Temelli kurslar öne çıkarıldı. Beceri Temelli kurslar denildiğinde beden eğitimi, görsel sanatlar veya müzik gibi dersler akla gelebilir. Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir beklenen bu hamleyi sonunda gerçekleştirdi. Özellikle müzik, resim ve beden eğitimi öğretmenliği bölümlerinde DYK kursu açmak artık mümkün olacak.

Beceri Temelli kurslara yönelik hazırlanan içerik ile öğrencinin okul saatleri dışında sanatsal faaliyetlere aktif olarak katılması mümkün olacak. Konuyla ilgili çalışmaların daha da genişletilmesi farklı branş ve derslerin de eklenmesi bekleniyor.

Yönetmelik bu konuda ne söylüyor?

Normal şartlarda DYK kurslarında bu bölümlere yönelik kurs açılması mümkün değildi. Ancak yeni yönetmelik kapsamında yönergeye doğrultusunda görsel sanatlar öğretmenleri resim alanında, müzik öğretmenleri ise musiki alanında DYK kursu açabilecek. Uzun süredir beklenen onun müjdeli haber beden eğitimi öğretmenleri için de geldi. Beden eğitimi öğretmenleri uzun sürenin ardından yeniden spor dalları ile ilgili destekleme ve yetiştirme kursu açabilecek.