Bakanlığa bağlı olarak düzenlenen sınavlara gitmek isteyen öğrencinin kendi okulunda sınava girmesine mümkün kılan o uygulama rafa kalkıyor. İlk kez LGS sınavında bu farklılık uygulamaya alınacak. Pandemi döneminden beri uygulanan bulunulan bölgedeki okullarda sınava girme usulü artık sona eriyor.

MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2 Haziran tarihinde uygulanacak LGS sınavında artık merkezi sınav sistemine dönüleceği söylendi. LGS merkeziyet Sınavı bu yıl isteğe bağlı ve online platform üzerinden başvurulabilir hale getirildi.

Her ilçe sınav merkezi olacak!

Sınavsız öğrenci alan okulları tercih edecek öğrencilerin sınava girmesine gerek yoktur açıklaması yapıldı. 18 ve 29 Mart tarihleri arasında ilk kez elektronik ortamda yapılacak başvurular için ücret alınmayacaktır.

Pandemi öncesinde öğrenciler kendi okullarında sınava girmekteydi. Bu yıl ise her ilçe sınav merkezi olacak denildi. Öğrenciye ait sınav merkezi binası, salon sırası 24 Mayıs tarihinde öğrenilebilecek. Detaylı bilgi E-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden görüntülenebilir.