Milli Eğitim Bakanlığı bugüne kadar görülmemiş özel bir okul tekniği ile hem öğrencileri hem işletmeleri sevindirdi. İşte Bakanlığın son projesi…

Sektör içi okul modeli kapsamında önümüzdeki yıl itibariyle işletmeler içerisine okullar inşa edilecek. Bu özel kararı Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu paylaştı. Büyük işletmelerin içerisine Mesleki ve Teknik Okullar açılacak, diyerek müjdeyi verdi.

Kalifiye eleman yetiştirme sorununun ortadan kalkabilmesi için önemli görülen bu ilk adım mesleki eğitim ve kaliteyi arttırabilecek.

Öğrencilerin öğrenim görürken iş yaşantısına adım atabilmesi mümkün olacak. Eğitim ve iş başlıklarının öne çıktığı bu yeni düzenleme hedefine ulaşırsa mesleki eğitim ve sektör işbirliği içinde hareket edecek.

Okul-İş Kararı Hangi İşletme ile Başlatılacak?

Deneyimli elemanların yıllar sonra artış gösterdiği bir uygulama haline gelebilecek. Öğrenci yeteneği çerçevesinde işletme ortamından en iyi şekilde istifa edebilecek. Üstelik sektörle iç içe bu anlayış 4 yıl boyunca işletmenin eğitim sürecine destek vermesini de sağlayacak. Konu ile ilgili henüz detaylar paylaşılmadı. Bu proje hangi işletmede başlatılacak bilinmiyor. Resmi makamlardan konu ile ilgili işleyişe dair daha detaylı bir bilgi verilmesi bekleniyor.