Milyonlarca öğretmen ve öğrenciye ilgilendiren ikinci ara tatil kararı ile ilgili geri sayım başladı. Mart ayının gelmesiyle beraber yavaş yavaş yaklaşan ikinci ara tatil kaç gün sürecek? merak ediliyor. Yoğun ders temposundan çıkacak olan öğrenciler ve öğretmenler ikinci ara tatil için geri sayım sürecine başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimin de paylaştığı ara tatil tarihleri belli oldu.

8 ve 12 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek ikinci ara tatil Ramazan Bayramı'na denk gelip 9 güne çıkabilecek. Bu sayede öğrenciler ve öğretmenler ara tatili ilk kez 9 gün olarak kullanabilecek.

Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak?

Bu konuda Bakanlık bir değişikliğe giderse resmi bir açıklama yapılacak. Tatil tamamlandıktan sonra devam edecek eğitim öğretim yılı 14 Haziran tarihinde sona erecek ve yaz tatili başlayacak. Yaz tatiline kalan süre; 100 gün (3 ay 8 gün) Öğrenciler ikinci ara tatile çıkmadan önce 31 Mart yerel seçimler dolayısıyla 3 günlük mini bir tatil yapabilecek. 31 Mart Pazar günü yerel seçim sonrası Pazartesi günü tatil ilan edilecek. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri toplamda üç gün sürecek tatil sonrası eğitim kaldığı yerden devam edecek.