81 ilde eğitim gören öğrenciyi ilgilendiren açık uçlu sınav dönemi resmen başladı. Öğrencilerin gelişim seviyelerini farklı bir açıdan gözlemleyebilmek için ortak olarak düzenlenen yeni sınav yönetmeliğinde bazı detaylar ortaya çıkmaya başladı. Sınava girecek olan adaylar sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden görüntüleyebilecek.

Bakanlık tarafından 26-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek ortak sınav ile öğrenciler ilk kez kendi cümlelerini kullanarak açık uçlu kısa cevaplı soruların yanıtlayacak. Böyle bir uygulama neticesinde öğrencinin başarısını ne kadar etkileyecek? sonuçları eğitimde nasıl bir kalite ortaya koyacak? Sınav süreci tamamlandıktan sonra yapılacak değerlendirme ile ortaya çıkacak.

Bu Uygulama Yeni Bir Sınav Sistemi Değil!

Bakanlık konuyla ilgili amacının daha iyi bir ölçme yapabilmek olduğunu söylese de öğrencilerin karne başarısını bu durum nasıl etkileyecek? merak ediliyor. Öte yandan yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda bu uygulamanın yeni bir sınav sistemi olmadığı sadece öğrencilerin daha iyi kendini ifade edebilecekleri ezber mantıktan uzak bir sistematiği benimseyebilmeleri isteniyor, denildi. Ortak sınavlar 6. sınıf Türkçe ve Matematik dersleri ile 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik derslerinden gerçekleştirilecek.