2023-2024 eğitim öğretim yılı ücretli öğretmenlerin maaş takvimi belli oldu. Yapılan son zamların ardından yeni ayda ücretli öğretmen maaşları ne kadar oldu?

Ek ders ücretleri tartışmalarının gölgesinde ücretli öğretmenlerin maaşları güme gitti. Haftada 20 saat, bazen 30 ve bazen 40 saat derse giren ücretli öğretmene kadrolu öğretmenden ayıran maaş farkı yeni yılda son zamla beraber kaç TL oldu? araştırılıyor.

Ücretli Öğretmenler

2023 yılında 60 TL olan bir ek ders ücreti %30'a yakın zamla 89,90 TL'ye ulaştı. Bu bilgi doğrultusunda hesaplama yaparken tek ders başına alınacak ücret 89,90 TL üzerinden ortalama almak gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren okullarda ücretli öğretmenlik yapan öğretmenler saat ve branşa göre farklı ödeme alıyor.

Örgün eğitim kurumlarında genellikle haftada 30 saat derse giren bir ücretli öğretmen yaygın eğitim kurumlarında 40 saati bulabiliyor. Ders başına hesap yapılarak oluşan verilerde ücretli öğretmen maaşı her ay 1 ve 15'i arasında kayıtlı IBAN numarasını aktarılıyor.