YÖK belirli programlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencileri destekleyici müjdesini paylaştı. Nisan ayı itibariyle hesaplara yatırılmak üzere planlanacak burs ödemesi üst sınırı artırıldı.

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra herhangi bir işte çalışmadan Yüksek Öğretim sürecini başlatan öğrenciler için maddi kaygıyı azaltıcı burs desteği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından her yıl düzenli olarak sağlanıyor.

YÖK bursu ödemesi yeni yıl ile birlikte zamlandı. Bu yıl için belirlenen zamlı rakamlar başvuru süreci tamamlandıktan sonra hesaplara yatırılacak. YÖK burs başvurusu ne zaman yapılacak? merak ediliyor. Kurum konu ile ilgili henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

2024 YÖK Burs Desteği Ne Kadar Oldu?

Başvuru tarihi netleştiğinde Yüksek Öğretim Kurulu bursu adaylar için online platform üzerinden başvuru yapacak hale getirilecek. YÖK tarafından paylaşılan açıklamaya göre doktora bursu için işte çalışmayacak öğrenciler yeni yılda 7.500 TL olan burs desteği yerine 12.000 TL ödeme alacak. İşte çalışanlar ise 2.500 TL olarak aldıkları nakit desteğini 4.000 TL olarak hesabında bulacak.