ÖSYM ilk oturumu gerçekleştirilen YÖKDİL sınavı ile ilgili sonuç takvimini paylaştı. YÖKDİL/1 sınav sonucu ne zaman açıklanacak belli oldu.

2024 yılının ilk yabancı dil sınavı tamamlandı. 25 Şubat günü gerçekleştirilen YÖKDİL/1 sınavına 104.485 aday katıldı. ÖSYM tarafından düzenlenen sınav sonrası sonuçlar ne zaman ilan edilecek? merak edildi.

Bu yıl YÖKDİL sınavına girenler 80 soru için tam 180 dakika ter döktü. Sınavdan sonra adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak etti. Sınavın uygulandığı gün örnek soru kılavuzu paylaşıldı.

Sınav Sonucu Kaç Yıl Kullanılacak?

ÖSYM YÖKDİL sınav sonuçları ile ilgili müjdeyi verdi. YÖKDİL/1 uygulama sonuçları 15 Mart tarihinde paylaşılacak. Sınav sonucunu kontrol eden aday elde ettiği puanı kaç yıl kullanabilecek? Yükseköğretim Kurumu tarafından düzenlenen YÖKDİL sınavı sonrası elde edilen puan herhangi bir kurum veya kuruluşun yabancı dil koşulunun sağlandığına dair belgelendirme olarak kullanılabiliyor.

Her yıl birden fazla kez uygulanan YÖKDİL sınavının birincisi 25 Şubat tarihinde uygulandı. 100.000'i aşkın aday sınava katıldı. Sınav sonuçları ilan edildikten sonra adaylar puanlarını 5 yıl boyunca kullanabilecek.