MEB'in yeni müfredat kararına ilişkin bazı detaylar açığa çıktı. 2024-2024 eğitim öğretim yılında uygulanması beklenen yeni kararın kademeli olarak hayata geçirileceği ifade edildi. Peki müfredatta hangi dersler değişecek?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla başlatılan müfredat değişikliği kararına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen yeni müfredatın ayrıntıları öncesinde uygulama ile ilgili bazı detaylar ortaya çıktı.

Yeni Müfredata Kademeli Geçiş Açıklaması

Yeni müfredatın 2024 ve 2025 eğitim öğretim döneminde geçerli olacağı öncelikle okul öncesi, ilkokul 1.sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencileri için uygulanacağı belirtildi.

Kademeli olarak başlatılacak bu değişiklik zamanla tüm seviyelerde aktif hale getirilecek. Konu ile ilgili ilk açıklama ise yapılacak son kabine toplantısının ardından Bakan Tekin tarafından duyurulacak.

İntegral Ünitesi Müfredattan Çıkarıldı mı?

Yeni müfredatta yıllardır okutulan bazı derslerin içerikleri de değişecek. Sosyal medyada sıklıkla konuşulan integral kalktı mı? sorusuna da ışık tutuldu. Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in deprem felaketinin ardından 12. sınıfların YKS konularından çıkarıldığını ifade ettiği integral için aynı uygulamanın devam ettiği ve 2024 yılında YGS sınavına girecek olan öğrencilerin sadece 12. sınıf 1. dönem konuları ile ikinci dönemin bazı konularından sorumlu olduğu belirtildi.