Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen uzman ve başöğretmenlik kariyer basamaklarının kapsamı genişletildi. Konuyla ilgili Öğretmen Meslek Kanunu'nda geçen yeni kararın detayları haberimizde…

Eğitim alanında kariyerini profesyonel şekilde yönetmek isteyenler için fırsat olarak görülen son açıklama sonrası kariyer basamaklarındaki kapsamın etkisi MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirildi. Yeni gelişmeye yönelik mevcutta bulunan sınırlamaların kaldırıldığı Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürü gibi yönetici pozisyonundaki kişilerin de bu unvanlara erişebilmesi mümkün hale getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan kariyer basamakları uygulaması kapsamında uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik adı verilen sıfatlar daha rekabetçi ve profesyonel bir ortam oluşmasını sağladı. Alınan son karar doğrultusunda genişletilen yetkiler kapsamında Öğretmenlik Meslek Kanunu tarafından sınırlandırılmış tüm uygulamalar süreci daha avantajlı hale getirdi.

O Unvanlara Yöneticilerde Sahip Olabilecek!

Artık Uzman ve Başöğretmen unvanına sahip olan kişiler yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenlik yapan kadrolu öğretmenler değil Milli Eğitim Müdürleri ve şube müdürleri gibi yönetici pozisyonunda olan kişilerde faydalanabilecek. Konuyla ilgili MEB Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Bu adım eğitim sektöründe çalışanların motivasyonunu arttırırken eşit işe eşit ücret ilkesine daha uygun bir yaklaşım sergilemektedir.”