MEB bünyesinde çalışan öğretmenlerin ana dersleri dışında girdikleri dersler için aldıkları ödemeler nasıl hesaplanır? Ek ders ücreti hesaplama tablosu detayları ile haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren okullarda görev yapan öğretmenlerin kadrolu veya sözleşmeli olmasından kaynaklı ek ders ücretleri değişkenlik göstermektedir. 2024 yılı ek ders ücretlerine gelen zamla beraber öğretmenlerin hesaplarına ne kadar ödeme yapılıyor? sorusu araştırılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşılan ek ders ücretlerini %25'lik artış kararı sonrası 30 saat derse giren bir öğretmenin ne kadar ödeme alacağı merak edildi. Son zamla beraber sözleşmeli öğretmenin alacağı ek ders ücreti 77.05 TL iken kadrolu öğretmeninin alacağı ek ders ücreti 89.69 TL oldu.

Ek Ders Nasıl Hesaplanır?

Ek ders hesabı yapılırken sınıf öğretmenleri ekstra 2 saat ek ders ekleyerek hesabını güncellemesi gerekiyor. Verilen ders sayısı üzerinden 10’un her katında bir saat ek ders eklemesi yapılıyor. Branş öğretmenleri ise en fazla 20 saatlik ek ders ücreti alabiliyor. Haftalık hesaplanması gereken ek ders sayısı 4 ile çarpıldığında aylık ödeme ortaya çıkıyor.