4 yıllık lisans bölümünü bitirerek öğretmen olmaya adaylık hakkı kazanan milyonlarca birey MEB’in 2024 yılı atama takvimini yakından takip ediyor. 45 bin öğretmen atamasının ardından yeni yılda kontenjan payı ne kadar oldu? İşte tüm detaylar…

Hazine Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından belirlenecek kadro sayısına göre netleşecek atama takvimi için geri sayım başladı. 31 Mart seçimleri öncesinde beklenen yüksek kadronun meclisin gündeminde olması bekleniyor. Yakın zamanda gerçekleştirilecek kabine toplantısı ile netleşecek atama takvimi sonrası kadro sayıları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılacak. Başvuru sürecinde adaylar ön başvuru aşamasını MEBBİS sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek.

Hangi Bölümden Kaç Alım Olacak?

Hangi bölümlerden ne kadar öğretmen atanacak? sorusu belirlenecek kadro sayısı üzerinden yapılacak çalışma ile netleşecek. Ancak şu anda atama takvimine veya kadro sayılarına yönelik net bir açıklama yapılmadı.

2024 öğretmen atamaları 2023 yılında sınava giren adayların KPSS puanı ile gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sayfası yakından takip edilmeye devam ediliyor.