Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı yönetici atama yönetmeliği ile ilgili işlemler sonunda tamamlandı. Çalışmalar neticesinde hazırlanan yönetmelik resmi gazetede paylaşılmak üzere Cumhurbaşkanlığına iletildi.

Okul müdürlerinin görev süreleri ile ilgili de detaylı bilgiye yer verilen yönetici atama yönetmeliğindeki değişikliklerde göze çarptı. En çok tartışılan konu okul müdürlerinin görev süresi 8 yıl olan görev süresinin 12 yıl olma ihtimali konuşulurken yeni yönetmeliğin detayları belli oldu.

Aktarılan habere göre yönetmelikte ufak çaplı değişiklikler olsa da görev sürelerinde herhangi bir değişim beklenmiyor. Okul müdürlerinin görevde kalma sürelerinin 12 yıla çıkarılması gibi bir durumun gerçekçi olmadığı da ifade ediliyor.

Mevcut Yönetmelikte Konu Nasıl Aktarılıyor?

Yürürlükte olan yönetmeliğe göre yöneticiler 4 yıllığına görevlendirilebiliyor. Aynı eğitim kurumunda ve aynı unvanla 12 yıldan daha fazla yönetici olarak görev yapılamıyor. Okul müdürleri en az 4, en fazla 8 yıl boyunca aynı okulda görev yapabiliyor. 2024 yılı itibarıyla bir okul müdürü aylık ortalama 42.200 TL maaş alıyor. Bu rakam bazı okullarda en düşük 30.000 TL iken en yüksek 63.500 TL'ye kadar ulaşıyor.