Eğitim camiasının gündeminde olan müfredat değişikliği ile ilgili çalışmaların olduğu bir dönemde Açık Öğretim Lisesi sınavları ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı.

Bakanlığın müfredat sadeleştirme çalışmaları bu kez Açık Öğretim Lisesi sınavlarında denendi. Önümüzdeki dönemde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Açık Lise kurumlarının sınav sorularının daha da sadeleştirileceği müjdesi verildi.

Müfredatta başlayacak sadeleşmenin açık lise sınavlarındaki öğrencilerin sınav sorularını daha da kolaylaştıracağı ifade edildi. Yeni dönemde öğrencileri ne bekliyor? Açık lisede okuyan öğrenciler için artık sınav soruları daha çok yoruma dayalı ve açık uçlu sorulardan oluşacak.

Yeni Dönemde Öğrencileri Neler Bekliyor?

Sorunun kökenine bakıldığında daha çok günlük hayata uyarlanabilir ve yaşantıdan örneklerle zenginleştirilmiş yeni bir soru müfredatının öne çıkması bekleniyor. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürü açıklama yaptı. AÖL sınav sorularında yapılan değişikliklerin amacının öğrencilerin başarısını artırmaya yönelik olduğunu ifade eden Genel Müdürlük “Özellikle ezbercilikten uzak analitik düşünmeye yatkın bir süreci geliştirmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.