Milli Eğitim Bakanlığı aldığı son dakika kararıyla ikinci dönemde uygulanacak ortak sınavlarda tüm soruların açık uçlu olmasına karar verdi.

Bakanlık gelişen ve değişen sistemi takip etmek için yeni eğitim öğretim yılında ortak sınava girecek 6.ve 9. sınıf öğrencileri için soru tarzını yakın zamanda paylaşmıştı. Şimdi ise güncel duyuru ile soruların hangi tarzda sorulacağı belli oldu.

Pek çok kişi test usulü beklerken Bakan Tekin konu ile ilgili açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanılacağını paylaştı. Bakanlık tarafından onaylanan karar kapsamında ilk kez ortak sınavda açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanılacak. Bu yeni sistem ile ezbere dayalı bir süreçten ziyade daha analitik problem çözmeye yatkın bireylerin yetişmesini hedefliyor.

Ortak Sınavlar Nasıl Uygulanacak?

Sorulara farklı bakış açısı ile yaklaşarak yorumlayabilecek. Kendi fikrini kitap bilgisi ile sentezleyerek ortaya koyacak olan öğrenciler bu deneyimi ilk kez yaşayacak. 6. sınıf Türkçe sınavına giren öğrencilerin puanları merkezi olarak gerçekleştirilecek.

Okul müdürleri, zümre öğretmenleri ya da komşu okullardan öğretmenler diğer dersler için görevlendirilebilecek. Puanlamada tutarlılık için her öğrencinin cevabı iki puanlayıcı tarafından hesaplanacak.