Öğretmenlerin zorla seçim görevi verilmesi düzenlemesi kalkıyor mu? Resen görev verilen öğretmen seçim görevini nasıl iptal edebilir?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim veren kadrolu öğretmenler seçim görevi almak istemediğinde ne yapabilir? sorusunu merak ediyor. ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda görev almak istemeyen öğretmen resen atama nedeniyle görevlendirildiği okulda belirtilen gün ve saatte sınav gözetmeni veya sandık görevlisi olarak hizmet vermek zorunda bırakılıyor. Sistem tarafından belirlenen gün ve saatte herhangi bir mazeret olmadan görev yerinde bulunmayan bir öğretmen önce bir yıllık ceza alıyor. Ardından bu hareketi devam ettirirse ömür boyu sınavlarda gözetmen olamama cezası veriliyor.

Seçimde Sandık Görevi Nasıl İptal Ettirilir?

Seçim görevinde yer almak istemeyen sicilinde bu tarz durumlardan dolayı lekelenme bulunsun istemeyen bir kadrolu öğretmen peki ne yapabilir? Seçimde görev almak istemeyen bir öğretmen isterse görevini iptal edebilir veya devredebilir. Bunun için bir dilekçe ile mazeretini bağlı bulunduğu ilçedeki YSK Komisyon Başkanına iletmesi gerekir. Bizzat dilekçenin kişi tarafından kuruma teslim edilmesi yeterlidir.