Seçim öncesi son kabine toplantısı ve öğretmen atamasına yönelik işte beklenen o açıklama…4 Mart 2024 saat 15.00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde kabine yeniden toplandı. Beştepe'de bir araya gelen kabine üyeleri gündeme yönelik ekonomi politikalarının görüşülmesi ve siyasi açıdan terör olaylarının değerlendirilmesi için bir araya geldi. Özellikle öğretmen adaylarının hedefinde atamalar yer alıyordu.

Öğretmen atamalarının Mart ayı içerisinde açıklanması beklenirken netleşmesi gereken atama takvimine yönelik beklenen haber kabileden gelecek mi? sorusu gündemde araştırılıyor. Adaylar KPSS puanı, mülakat ve kadro sayısı üzerinden tercihte bulunabilecek.

Kabineden Atama Kararı Çıktı mı?

Öncesinde kabineden çıkacak haberler takip ediliyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak canlı yayın konuşması sırasında 2024 yılı öğretmen atamalarına yönelik sayının paylaşılması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından verilecek kadro sayısı doğrultusunda Bakan Yusuf Tekin branş bazlı dağılım gerçekleştirecek. Her bölümden kaç öğretmen ataması yapılacak? sorusunun yanıtı ancak Bakan Tekin tarafından yapılacak toplantı neticesinde sonuca ulaşacak.