Milli Eğitim Bakanlığı 2024 yılı uzman öğretmenlik süresine yönelik açıklamasını güncelledi. Sürelerin düşürüleceği söyleniyordu. İşte son durum…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eğitim alanındaki radikal tutumu uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik gibi kariyer basamaklarını da etkiledi. Akıllara ilk olarak uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik süreleri değişti mi? sorusu gelirken ilk cevap Ankara Öğretmenler Odası etkinliğinden geldi.

Yönetmelikte geçen maddeye göre uzman öğretmenlik için 10 yıl kadrolu olarak çalışmış olmak gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren öğretmenlerin faydalanabildiği kariyer fırsatının ilk basamağı uzman öğretmenliğin düşürüldüğüne yönelik açıklama geldi.

Uzman Öğretmenliğin 7 Yıla Düşmesi Ne Zaman Mecliste?

Bakan Tekin uzman öğretmenlik süresinin 7 yıla kadar düşürüleceğini açıkladı. 10 yıldan 7 yıla düşmesi beklenen uzman öğretmenlik süresi için düzenlemenin Meclise sunulması bekleniyor. Mecliste görüşülecek konu kabul edilirse 2024 yılı bitmeden yönetmeliğin değiştirilmesi, 7 yılını tamamlayan öğretmenlerin uzman öğretmenlik unvanını alması bekleniyor. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanı ilk kez 2022 yılında eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer döneminde yasalaşmıştır. Belirli bir alanda deneyim kazanmış ve o alanda istenen süresi doldurmuş öğretmenleri kapsamaktadır.