Bakanlığın 2024 yılında 70 bin civarı norm kadrosu bulunduğu paylaşıldı. Peki hangi branşlar daha çok önem taşıyor? Güncel öğretmen açığı tablosu haberimizde…

66 İl MEM tarafından yayınlanan güncel ihtiyaç tablosunda öğretmen açığının en fazla olduğu bölümler tek tek paylaşıldı. 2024 yılı atama takviminde henüz netlik oluşmamışken hangi branşlara öncelik verilecek merak edildi. Yapılan paylaşıma göre sınıf öğretmenliği, özel eğitim ve din kültürü öğretmenliği branşlarının öne çıktığı görülüyor.

Konu ile ilgili bu bilişim teknolojileri öğretmenleri platformu tarafından paylaşılan o özel tabloda yüzdelik dilimlere de yer verildi. Listenin ilk sırasında özel eğitim öğretmenliği yer alıyordu. Onu sınıf öğretmenliği ve din kültürü öğretmenliği takip etti.

Özel eğitim öğretmenliğinde var olan ihtiyaç 15287. Sınıf öğretmenliğinde var olan ihtiyaç 10335. Din kültürü öğretmenliğinde var olan ihtiyaç 6144.

En Çok ve En Az İhtiyaç Olan Branşlar!

En çok ihtiyaç olan branş özel eğitimken listenin 76. sırasında yer alan en az ihtiyaç duyulan branş 10 kişilik kadro ile denizcilik ve gemi yönetimi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri konu ile ilgili “2024 yılı sonuna kadar oluşan öğretmen açığını kapatmayı hedeflemekteyiz” diyerek paylaşımda bulundu.