Milli Eğitim Bakanlığı standart eğitim programı kapsamında yer alan açık uçlu madde yazma ve ölçme değerlendirme semineri adı altında yeni bir zorunlu seminer düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren öğretim kurumlarına aynı anda gönderilen o yazıda açık uçlu madde yazma ve ölçme değerlendirme semineri adı altında yeni bir seminerin tüm öğretmenlere verileceği duyuruldu.

Standart eğitim programı kapsamında uygulanacak hizmet içi eğitim yönetmeliği çerçevesinde düzenlenmiş yeni kursu başarılı şekilde tamamlayanlar eğitim görevlisi olarak görevlendirilecek.

Zorunlu Seminer Görevinin Detayları Neler?

O seminer Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda görev yapan okul yöneticileri, öğretmenler ve eğitim uzmanları kursiyeri olarak katılmak zorunda kalacak. Faaliyet tamamlandıktan sonra çağrılan ve seminere katılan tüm kursiyerlerin sayısı ve imza listeleri kurs bitiminden en geç 10 gün içerisinde Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne teslim edilecek.

Eğiticilerin alacakları ek ders ücretleri ise valilik tarafından karşılanacak. Etkinlik kapsamında her katılımcı Ölçme ve Değerlendirmenin temel kavramlarını, ölçek türlerini, madde türlerini sınıflandırabilmeyi ve açık uçlu madde türlerini sınıflandırıp açıklayabilmeyi öğrenecek. 18 saatlik bu faaliyet hedefte okul yöneticileri, öğretmenler ve eğitim uzmanları için verilecek.