Milli Eğitim Bakanlığı yeni yönetici atama yönetmeliğini 1 Mart Cuma günü itibariyle resmi gazetede yayınladı. Yeni yönetmelik kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenlerinin okul müdürü olmasına yönelik radikal kararlar alındı.

Eski sisteme göre farklı branşlar her kademede rahatlıkla müdür pozisyonunu değerlendirebiliyordu. Alınan yeni karar doğrultusunda artık sınırlandırma getirildi. İmam Hatip Ortaokullarında müdür olarak görevlendirilecek bir kişinin ancak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olması gerekecek.

Bir başka örnek ise anaokulunda müdür olarak görevlendirilecek bir kişinin okul öncesi öğretmeni olması istenecek. Uzun yıllardır tartışmaya sebep olan ilkokulda müdür olarak çalışan farklı branşlardaki öğretmenlere artık sınırlandırma getirildi. İlkokulda sadece sınıf öğretmenliği okuyanlar müdür olarak görev alabilecek.

Başka Neler Değişti?

Bilim ve Sanat Merkezlerinde kadrolu olarak görev almış olan öğretmenler artık Bilim ve Sanat Merkezlerine müdür yardımcısı ya da müdür baş yardımcısı olarak görevlendirilebilecek. Laboratuvar, Atölye meslek dersleri öğretmenleri mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında müdür baş yardımcılığı ya da müdür yardımcılığı görevinde bulunabilecek.

Öte yandan yönetmelikte dikkat çeken en önemli maddelerden biri de diğer alanlarda doktora yapan ibaresi ile diğer alanlarda yüksek lisans yapan ibaresinin yönetmelikten tamamen kaldırılmış olmasaydı.