Dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim sürecinde fırsat eşitliği yakalayabilmesi için Bakanlık tarafından verilen destekler tüm hızıyla sürdürülüyor.

Bu kez lise öğrencileri için 1.500 TL'ye kadar destek verileceği duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelerinin çocuklarının eğitim masraflarını karşılayacak ilk adımı attı.

Bakanlık tarafından verilen eğitim desteğinden faydalanmak isteyenler online platform üzerinden e-devlet sistemine giriş yaparak yardım alabilir. İlkokul, ortaokul öğrencileri için verilen yardımlar devletin üniversite öğrencileri için verdiği burs desteği ile katlanarak artıyor.

Nakti Eğitim Desteğine Nasıl Başvurulur?

Öte yandan Bakanlık tarafından yapılan destekler belediyeler tarafından da sürdürülmeye devam ediyor. Bu kez Selçuklu Belediyesi harekete geçti. Belediye Başkanı Ahmet Yatırmacı lise son sınıf öğrencilerine seslenerek eğitim desteği müjdesini paylaştı.

Başvuru ile ilgili detaylar Selçuklu Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı. Başkan Yatırmacı 12.sınıf öğrencileri için sağlanan desteğin başvuru şartlarını ve detaylarını paylaştıktan sonra ortaokul, lise veya üniversite öğrencileri için de farklı destekler sağlanacağına dikkat çekti.