Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi gazetede paylaşılan yeni yönetici atama yönetmeliğinde okul müdürlerinin il içi ve il dışı tayin haklarıyla ilgili bir değişiklik yapıldı mı? İşte detaylar…

Yıllardır tartışılan il içi ve il dışı tayin hakkı ile ilgili yeni yönetmelikte nasıl yer verildi? Yeni yönetmeliği eklenen yeni bir madde ile bir yıl yöneticilik yapmış bir öğretmenin doğrudan idareci olabilmesi için başvuru yapabilmesinin yolu açılmış oldu.

Yeni yönetmelikte alan değişikliği ifadesinin yanına iller arası isteğe bağlı ifadesi eklendi. 4 yıllık görev süresini tamamlamış olan ve isteği ile ayrılanlar boş norm kadrosu olması dahilinde yöneticiliğe görevlendirilebilecek.

İşte Alınan Yeni Kararlar!

Bir önceki eğitim kurumuna ya da bu kurumda alanında boş norm kadro bulunmaması halinde yöneticiliğe görevlendirilmeden önceki eğitim kurumunun bulunduğu ilçedeki alanlarda boş norm kadro bulunan eğitim kurumuna görevlendirilecek.

Yöneticilik pozisyonundan ayrılanların yeniden yönetici olabilmeleri için daha önce yöneticilik görevi yapanlar arasından öğretmen olarak görev yapanlar, yeniden ve ilk defa görevlendirmeden sonra yapılacak. Duyuru üzerine yeniden görevlendirmek için başvuruda bulunabilecekler.