Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen müfredat değişikliği hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Müfredat değişikliğinin lansmanı önümüzdeki hafta yapılması planlanıyor. Ancak öncesinde kulisten sızan bilgilerde 3 farklı lise dersinde değişiklik olacağı gündeme geldi. Lise müfredatında en büyük değişiklik olarak sızdırılan yeni müfredatın detaylarında 3 ders öne çıkarıldı.

Bu dersler Türkçe, Yabancı Dil ve Türk Dili ve Edebiyatı oldu. Öğrencilerin temel becerilerini daha etkin şekilde gösterebilmeleri için yapılacak bu yenilik Bakan Tekin’e göre daha çok sadeleştirme üzerine farklılıkları kapsıyor.

Yeni Müfredat Nasıl Belirlenecek?

Eğitim sisteminin olumlu yönde sürekli iyileştirilmesi ve değiştirilmesine yönelik adımlarını hızlandıran Bakanlık yeni dönemde öğrencilerin sürece daha donanımlı şekilde hazırlanabilmesi için farklı yenilikler benimsiyor.

Hedefte temel becerilerin güçlendirilmesi ve gelecekte öğrencinin eğitimdeki başarısını daha da güçlendirme fikri yer alıyor. Eğitim camiasında büyük ses getiren öğretmenlerin ve öğrencilerin en önemli gündem konusu müfredat değişikliği ile detaylı bilgilerin önümüzdeki hafta itibariyle Bakanlık tarafından kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.