Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan öğretmenlerin ve öğrencinin kullanımına sunulan 101 adet öğretim materyali EBA’da görüntülenebilecek şekilde hizmete sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan yenilikler EBA'nın hem eğitsel hem de dijital yönüyle zenginleşmesini sağlıyor. Öğretmenlerin ve öğrencilerin kaynak olarak değerlendirebileceği yeni öğretim materyalleri sonunda paylaşıldı.

İhtiyaçlara yönelik sınıf içi ve sınıf dışı kullanılabilecek farklı öğretim materyalleri üzerinde duruldu. EBA’da paylaşılan 101 adet öğretim materyali içerisinde 137 kazanım ve bununla uyumlu 2.048 ekran bulunuyor.

EBA’da Öğrencilerin ve Öğretmenlerin Erişimine Açıldı!

1 .sınıftan 8.sınıfa kadar okutulan tüm zorunlu dersler için yapılan bu hazırlıkta özellikle öğretim tasarım ilke ve yöntemlerine uygunluk sağlaması hedeflendi. Hazırlanan öğretim materyali EBA üzerinden 2. ve 6.sınıflar için görsel sanatlar, 6. sınıf için Fen Bilimleri 3. ve 6. sınıflar için Matematik başta olmak üzere her kademeye yönelik farklı eğitim materyalleri hazırlandı. EBA platformuna giriş yapan öğretmenler ve öğrenciler hazırlanan bu içeriklere ücretsiz olarak erişim sağlayabilecek.