Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan son dakika bilgisine göre okulda öğretim faaliyetlerini gerçekleştiren bazı öğretmenler üniversitede de derse girebilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı bir program sırasında Bilim Tarihi adı altında üniversitelerde lisans programlarına eklenen dersin kimler tarafından verileceğine yönelik dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Konuyla ilgili Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanımızla birlikte konuşarak ortak bir karar aldık, diyerek Bilim Tarihi isimli lisans programının okullardaki öğretmenler tarafından verilebileceğine dikkat çekti. Peki Bilim Tarihi dersini kimi okutabilecek?

Bilim Tarihi Dersini Kimler Verebilir?

Bilim Tarihi lisans programından mezun olanlar üniversitelerde verilen Bilim Tarihi derslerine öğretmenlik yapabilecek. Konuyla ilgili Talim ve Terbiye Kurulunun kararında değişiklik yapılması gündeme getirildi. Yapılan açıklamanın ardından öğretmenler üniversitede ders verebilir mi? sorusu gündeme getirildi.

Devlet Memurları Kanunu’nun 89.maddesine göre tüm derecelerde eğitim ve öğretim kurumları ile üniversite ve askeri akademiler dahil olmak üzere Okul Akademi kurs ya da yaygın eğitim yapan kurumlar ya da benzeri kuruluşlarda öğretmen ya da diğer memurlara ücretle ek ders görevleri verilebilir, ifadeleri yer alıyor.