Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir seçmeli ders olarak okutulan o dersi artık müfredatına almaya karar verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak paylaşılan habere göre öğrencilerin okullarda problem çözme becerilerini geliştirebilmek adına yeni bir adım atıldı. Analitik düşünme yeteneğini daha iyi hale getirecek zeka oyunları dersinin müfredata eklenmesine karar verildi. Öğrencilerin hem eğlenip hem öğrenmesini sağlayacak bu interaktif ders sayesinde satranç, kelime bulmacaları, sudoku gibi farklı zeka oyunları ile olaylara karşı daha aktif düşünebilme becerisi geliştirilecek.

Bakanlık tarafından müfredata eklenmesi beklenen zeka oyunları dersi hangi kademelerde geçerli olacak? Konu ile ilgili henüz ayrıntı verilmedi. Ancak ortaokul ve lise kademelerinde sunulması bekleniyor.

Derslerin Eğitimini Kimler Verebilir?

Yapılan açıklamanın detaylarında en çok dikkat çeken zeka oyunları dersine kimin gireceğiydi? Bakanlık tarafından düzenlenecek özel kurslarla öğretmenlerin yetiştirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda kurslarda öğretmenler zeka oyunlarının temel prensiplerini ve öğretim tekniklerini rahatlıkla öğrenebilecek. Uzmanlar alınan bu kararı çocukların gerçek hayata hazırlanması ve problem çözme becerileri açısından olumlu karşılıyor.