Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye Yüzyılın Marifet modeli planlamasına uygun olarak yeni öğretim programında değişiklikler yapmaya başladı.

İddia edilene göre Biyoloji derslerine yaratılış teorisi müfredatı eklenirken aynı zamanda Matematik derslerindeki integral ünitesi çıkarılacak.

Sosyal medyada büyük ses getiren haberin detaylarında yeni eğitim öğretim yılında integral konusunun artık Matematik müfredatında yer almayacağı haberine yer verildi. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz bir açıklama gelmedi. Ancak 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibari ile geçerli olacak bu kararın daha çok sadeleştirme uygulaması kapsamında getirileceği belirtildi.

Yayınevlerine Bilgilendirme Yazısı Gönderildi!

Öte yandan Matematikte kümeler ve Mantık konularının daha da sadeleştirilerek yapısal olarak yenilenme hareketleri de bekleniyor. Bakanlık tarafından yeni müfredata göre ders kitaplarının hazırlanmaya başlandığı ve bu konuyla ilgili yayınevlerine ders içeriklerine ilişkin bilgilendirme yazısı gönderildiği de söyleniyor.

Yeni Müfredat Hazırlıkları Sürüyor!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan yeni müfredat hazırlıkları gölgesinde ortaya atılan iddialara yönelik henüz net bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklama yapması bekleniyor.