Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) tam gün eğitim programına yönelik paylaştıkları anketin sonucunu açıkladı.

KTOEÖS okullarında uygulanan tam gün eğitim programını değerlendirilmek üzere öğrenci öğretmen, veli ve okul idarecilerinin katıldığı bir anket hazırlandı. Bu anketin sonuçları oldukça çarpıcıydı. Sendika anket sonuçlarına göre paydaşların yeni programdan memnun olmadıklarını fark etti.

Konu ile ilgili KTOEÖS Başkanı Selma Eylem hükümet ve bakanlığın sorunlarla ilgili 2.dönem ara sınavlarına kadar bir adım atmaması halinde tam gün eğitim programının yıl sonuna dek tüm okullarda uygulanmaması kararı aldıklarını açıkladı.

Anket Sonuçları İç Açıcı Değil!

Paylaşılan raporun sonuçları oldukça ilginçti. Öğrencilerin yaklaşık %71'i yeni programa ayak uyduramadıklarını ve bu programın okula yönelik ilgiyi olumsuz etkilediğini ifadelerini ekledi. KTOEÖS eğitim sekreteri Zekayi anket sonuçlarını paylaşarak 4 farklı gruba yönelik düzenlenen anketin önemine değindi. Anket sonucunda %90'a yakın kişi okullardaki fiziksel altyapının yeni programı uygun olmadığını ve ciddi sıkıntılar yaşanabileceğine değinmişti.

Tam gün okul kararı anket sonucuna göre öğrencilerin motivasyonuna katkı sağlamıyor. Öte yandan devamsızlık problemini ortaya çıkarıyordu. Üstelik okullarda sağlıklı bir ortam oluşturarak hijyenik beslenme alanlarını var edebilmek daha zor hale geldiği de ankete eklendi.