Öğrencilerin hayata karşı daha donanımlı hale gelebilmesi için öğreten ve kazandıran eğitim modelini benimseyen Anadolu Teknik Lisesinin icraatları parmak ısırtıyor.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde faaliyet gösteren bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 140 öğrenci plastik teknolojileri alanında özel eğitim görüyor. Bu eğitim sayesinde ülke ekonomisine de katkı sağlayan çocuklar hedefte yıl içinde 1 milyon TL ciro elde etmeyi planlıyor.

“Biz Şanslıyız!”

Öğrenciler okul içerisindeki plastik kalıp işleme atölyelerinde iş hayatına atılarak hem öğrenip hem parasını kazanıyor. Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Sudenaz Nacer konu ile ilgili şu ifadeyi kullandı: “Biz şanslıyız. Çünkü gelecekte iş bulma sıkıntısı yaşamayacağız.”

Öğrencilerin Sorumluluk Bilincini Geliştiriyor!

Okulu diğer liselerden farklı kılan liseden mezun olan öğrencilerin istihdam edebilme şartlarındaki ilerlemiş seviye olarak görülebilir. Konuyla ilgili okul müdürü Sibel Gümüş şimdiye kadar 600 öğrencinin sahaya kazandırıldığını söyleyerek eğitim faaliyetlerine eklenen bu projenin öğrencilerinin takım halinde çalışmasını ve sorumluluk almasını sağladığını ifadelerine ekledi.