Milli Eğitim Bakanlığı okullarda tadilat ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için kurumlarla özel bir yazı paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan yazı 2024 yılı Bütçe Kanunu kapsamında belirlenen kurallar neticesinde değerlendirilerek okullara iletildi. Belirli bir oran altında kalan tadilat ihtiyaçlarına yönelik talepleri almak üzere paylaşılan yazının detayları belli oldu.

Okullara gönderilen resmi yazıda Bütçe Kanunu esas alınarak 207.000 TL olan gayrimenkul Bakım ve Onarım ekonomik kodundan yapılacak olan ödemelerin tarihi belirlendi. MEBBİS ödenek takip mobili üzerinden her ayın ilk 10 günü talep iletimi yapılması belirtildi.

Hangi Belgeler Nasıl İletilecek?

Okul ödeneğine yönelik taleplerin resmi yazıda belirtilen belgelerle beraber sisteme eklenmesi gerekecek o belgeler arasında firma tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş proforma faturası, güncel tarihli kurum adı ve piyasa fiyat araştırma tutanağı yer alıyor.

Yazılı metnin devamında taleplerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerektiğine dair önemli bir not yer alıyor. Kurumda herhangi bir bakım onarım çalışması yapılacaksa bu çalışmanın yapılacağı yere ait fotoğraf ya da raporun tutanaklara eklenmesi de gerekiyor.