Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak düzenlenen yönetici seçme sınavında sona gelindi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınav sonrası adaylar müdür ve müdür yardımcısı pozisyonlarına atanabilmek için geri sayıma başladı.

Sınav sonuçları ne zaman ilan edilecek? Yerleştirmeler ne zaman yapılacak? EKYS 2024 sınavına giren onlarca personel MEB'den gelecek habere kitlendi. Okul müdürü ya da okul Müdür Yardımcısı pozisyonunda yapılacak atamalar için heyecanlı süreç başladı.

150 dakikalık sınavda ter döken adaylar 80 soruyla karşılaştı. Sınav sonuçları hesaplandıktan sonra 100 tam puan üzerinden değerlendirilerek adaylara sunulacak. Şimdilerde gözler ÖSYM tarafından paylaşılacak sonuç ekranına çevrildi. Peki EKYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKYS Sınav Sonuçları Belli Oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili tarih verdi adaylar sınav sonuçlarına online ortamlarına ulaşabilecek 8 Mart 2024 tarihi itibariyle T.C kimlik numarası ve şifresiyle sisteme giriş yapan her aday sınav sonucu ekranı görüntüleyebilecek ekys sınavına girerek başarı sağlayan öğretmenlerin yerleştirme durumu ise daha sonradan paylaşılacak.