Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8.000 yeni personel alımı yapılacağını müjdeledi. Öğretmenlerin de yer aldığı bu alım sürecinde görevlendirmeler merkez ve taşra teşkilatına yapılacak denildi.

2024 yılı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvuru süreci netleşmeye başlıyor. Bakanlık bünyesinde çalışmak isteyenler için belirlenen kontenjan sayısı 8.000 oldu. Yeni dönemde merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilecek olan personeller arasında öğretmenler de yer alacak.

Aile Bakanlığı kontenjan alımlarına göre görevlendirilecek öğretmenlerin branşları hakkında şu açıklamayı yaptı: “Sınıf öğretmenliği, Görme Engelliler öğretmenliği, Özel Eğitim, İşitme Engelliler öğretmenliği, Okul Öncesi öğretmenliği, Üstün Zekalılar öğretmenliği”

Aile Bakanlığına Öğretmen Ataması Nasıl Yapılacak?

Yukarıda belirtilen branşlarda toplamda 124 öğretmen alımı yapılacak. Bakanlıkta görev almak isteyecek personelin başvuru süreci 21 Şubat tarihinde başladı. Online başvuru süreci belirtilen branşlarda halen devam etmektedir. Bakanlık bünyesinde öğretmen kontenjanından faydalanarak çalışmak isteyenlerin Aile Bakanlığını atamasını gerçekleştirmek için başvuru sürecinde kurumun talep ettiği özel ve genel şartları taşıması gerekecek.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden inceleme yapabilir veya en yakındaki birime giderek konu hakkında iletişime geçebilir.