Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan atama takviminde son 22 yıllık öğretmen ataması ve branş dağılımı paylaşıldı. Yapılan paylaşıma göre en fazla atamanın yapıldığı branşlar raporlanarak ortaya çıkarıldı.

Öğretmen olma hayali kuranlar üniversitede hangi bölümü okusam daha kolay atanırım? sorusunu merak ediyor. Bu soruyu yanıtlayabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın yıllar içinde en çok kontenjan verdiği ve atama yaptığı bölümü bilmek gerekiyor. Bakanlık tarafından paylaşılan 22 yıllık öğretmen atama takviminde branş bazlı dağılım netleşmiş oldu.

En Çok Atama Hangi Branşta Yapıldı?

En fazla atama yapılan bölümün en çok kontenjanın verildiği sınıf öğretmenliği olduğu fark edildi. 22 yıllık süreçte 152.476 kişinin sınıf öğretmenliği branşından atandığı fark edildi. Sınıf öğretmenliğini ikinci sırada İngilizce bölümü takip etti.

İngilizce öğretmenliği için verilen kontenjan ile 22 yılda 76.966 kişi atandı. Listenin 3. sırasında ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yer alıyordu. 22 yılda toplamda 48.714 kişi atandı.

İşte O Branşlar Listesi!

Uzayıp giden listede ilk 3 sırada yer alan Sınıf Öğretmenliği, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümünü şu bölümler takip etti: Matematik öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği Fen Bilimleri öğretmenliği, Sosyal Bilgiler öğretmenliği