Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmesi beklenen ancak sınav tarihleri ertelenen Polis Meslek Yüksekokulu eğitim sonu sınav tarihleri sonunda belli oldu

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 15 Şubat tarihinde gerçekleştirilmesi beklenen eğitim sonu sınavları ani bir kararla ertelendi. Yüzlerce öğrenci yeni sınav tarihini merak ederken ertelenme haberinin ardından çok geçmeden düzenlenecek sınavın yeni tarihi açıklığa kavuştu.

Kamuoyuna duyurulan haberde PMYO ve Pomem eğitim sonu sınavlarının ertelenmesine yönelik değişikliğin sebeplerine yer verildi. Alınan karar doğrultusunda 15 Şubat tarihinde ertelenen sınavın ne zaman yapılacağı bilgisine de ulaşıldı.

İşte O Beklenen Açıklama!

POMEM eğitim sonu sınavı 2024 yılı içerisinde 15 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek. Polis Meslek Yüksek Okulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi müdürlükleri tarafından düzenlenecek sınavda disiplin, ders ve sınav işlemleri, sağlık ya da mahkeme kararıyla dönen öğrenciler yer alabilecek.

Yapılan sınav doğrultusunda söz konusu eğitimini başarıyla tamamlayanlar Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosuna polis memuru ve komiser yardımcısı rütbesine aday memur olarak atanabilecek potansiyele sahip olabilecek.