Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre öğretmenlerin ataması, öğretmenlik alanları ve ders okutma esaslarına yönelik değişikliğe gidiliyor.

2014 yılında yayınlanan öğretmenlik atama, öğretmenlik alanları ve ders okutma esaslarına yönelik çizelgede yer alan üç farklı alan artık değişiyor. Şubat ayı bitmeden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda paylaşılan yeni çizelgede önemli detaylara yer verildi.

Bakanlığın Tebliğler Dergisinde paylaştığı 2024 yılı Şubat ayı sayısında Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerine yönelik yapılan değişiklik dikkat çekti. Yabancı dillerde öğrenim görenler için pedagojik formasyon açıklamasında şu kritik detaya yer verildi:

Pedagojik Formasyon Belgesi Hakkında!

“Almanca, Fransızca ve İngilizce için Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına öğretmenlik başvurusu yapılırken eğitim fakültesi mezunlarından Pedagojik Formasyon belgesi talep edilemez.”

O listede yer verilen yeni kararın mütercim tercümanlık bölümü öğrencileri, Fransız, Alman veya İngiliz Dili Edebiyatı bölümü öğrencileri Çeviri Bilim bölümü ve her 3 dilin öğretmenliğini yapan kişileri kapsadığı bilgisine de yer verildi.