Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan müfredat değişikliği açıklaması sonrası gözler değişikliğin yapılacağı tarihe çevrildi. Konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Bakanlık tarafından öncelikle belirli kademelere yönelik uygulanacak yeni müfredatın ne zaman geçerli olacağına yönelik ilk açıklama Bakan Yusuf Tekin'den geldi. “Yeni müfredat hazır yakında duyuracağız” diyen Tekin içerikle ilgili de bazı ipuçları verdi.

İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde yıllardır okutulan müfredat artık değişiyor. Yeni müfredatın içeriği artık daha sade olacak. Ancak bu durum ders saatlerinde değişiklik getirmeyecek.

Yeni Müfredat Ne Zaman Geçerli Olacak?

Sade, anlaşılır ve milli değerlerle örtüşecek yeni müfredat hazır olmasına rağmen bu yıl uygulanmayacak. Bakan Tekin'in yaptığı açıklamaya göre 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle yeni müfredat hayata geçirilecek.

Konu ile ilgili Şubat ayı bitmeden açıklama yapılması bekleniyor. Merak edilen bir başka konu yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? sorusu oldu. Bakan Tekin konu ile ilgili yeni müfredatın başlangıçta okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıflarda geçerli olacağını bildirdi.