Milli Eğitim Bakanlığı 6. ve 9. sınıfları ilgilendiren ortak sınav takvimini paylaştı. 2. dönem 1. yazılı sınavı hangi tarihte gerçekleşecek? konuyla ilgili işte tüm detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı genel sınav programının ilanında yer verdiği ortak sınav kararına yönelik resmi açıklamasını paylaştı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının 2. dönemi 1. yazılı sınavı 6. sınıf ve 9. sınıflar için hangi tarihte gerçekleşecek? belli oldu.

6. sınıf Türkçe dersi, 9. sınıflar için ise Türk Dili ve Edebiyatı dersi 26 Mart Salı günü gerçekleştirilecek. 6. sınıf Matematik dersi ile 9. sınıf Matematik dersi ise 27 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Sınavların İçeriği Belli Oldu!

Tüm Türkiye'de aynı anda gerçekleştirilecek yazılı sınav 6. sınıf Türkçe dersi için 16 sorudan oluşacak. 6 sınıf Matematik dersi ise 10 adet sorudan oluşacak. 9. sınıf Türk Dili Edebiyatı dersi 7 adet sorudan, 9. sınıf Matematik dersi 8 adet sorudan oluşacak. Ortak sınav takvimini paylaşan Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden kademelere yönelik 2. dönem 1.yazılı sınav sorularının soru dağılım tablosunu da paylaştı.