Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yakın zamanda gerçekleştirilen görevde yükselme sınavının mülakat sonuçları sonunda açıklandı. Artık adayların tercih işlemleri başladı.

MEB GYS tercihleri ne zaman alınacak? sorusu merak edilirken Şube Müdürü olmak için sınava girmiş olan adayların artık tercih süreçleri başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan 2024 yılı atama takvimine göre görevde yükselme sınavında başarı gösteren adaylar için tercihlerin 15 ve 20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirileceği bilgisine yer verildi.

Her aday 20 farklı tercihte bulunabilecek. Süreç mebis sistemi üzerinden online olarak sürdürülecek. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra sıra puana göre sıralama aşamasına gelecek. Kontenjanlar göz önünde bulundurularak kurumlara atama yapılacak.

MEB GYS Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan görevde yükselme sınavı genel kültür, genel yetenek ve alana yönelik bilgi ve beceriyi ölçen kategorilerde sorulardan oluşmaktadır. Adaylar elde ettikleri puanlara göre tercih yapabilir. Kurumda görevlendirme süreci ise aynı dönemde başvuruda bulunan diğer adayların puan sıralamalarına göre değişkenlik gösterebilir.