Bakan Yusuf Tekin 81 ilin Milli Eğitim Müdürü ile bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürleri toplantısı sırasında hayata geçirilecek yeni eğitim projeleri ile birlikte gündeme yönelik bazı önemli konulara da yer verildi. Bakanlık tarafından yapılması beklenen yeni müfredat açıklamaları gölgesinde Bakan Tekin başlatılmış uygulamalar hakkında kesin kararını “taviz vermeyeceğiz” diyerek paylaştı.

Öğrencilerin tepkisine sebep olan sınıf tekrarı kararıyla ilgili Bakan Tekin geri adım atılmayacağını ve devamsızlık affı ile ilgili de herhangi bir taviz verilmeyeceğini söyledi.

Bakan Tekin’in “Ulaşılabilir Olun Talimatı”

Bakan Tekin ile birlikte değişen yeni müfredat sürecinde istişare yolu ile yeni kararların alınması sürecinde özellikle öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin dinlenmesi gerektiğini vurgulayarak toplantı sırasında iletişimde açık olmanın hassasiyetine vurguda bulundu. Konuşma sırasında birlik ve beraberlik bilinci ile hareket edilmesi gerektiğine yönelik açık mesajlar paylaşan Tekin ardından il müdürlerine seslendi: “Herkesin il müdürümüze ulaşması gereklidir. Ulaşmak isteyip ulaşamayan kimse kalmamalıdır. Gerek yüz yüze gerekse farkı iletişim kanalları ile görüşme imkanı sağlanmalıdır.”