Dün itibariyle Şubat ayı bitti. Öğretmenlere verilen sözler yine tutulmadı. Öğretmenlerin bekleyişi sürüyor ancak bu kez bekleyişi tepkiler eşlik ediyor. Öğretmenlere açıklanacağı söylenen hiçbir husus gününde zamanında öğretmenleri memnun edecek şekilde açıklanmıyor. Hal böyle olunca da öğretmenlerin MEB’e itibarız sürüyor.

3 önemli konu da Mart ayına kaldı

Öğretmenlerin en büyük bekleyişi atama takvimi. Hem atama yapılacak öğretmen sayısı hem branş dağılımı hem de mülakat yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Şubat ayı içinde açıklanacağı söylenen atama takvimi henüz açıklanmadı. Üstelik söz konusu takvimin Ekim ayında açıklanması bekleniyor.

Öğretmenlere bir diğer duyurulacağı söylenen konu MEB müfredat değişikliğiydi. Oldukça geniş kapsamlı şekilde değişiklik yapıldığı sürekli olarak söylenen yeni müfredat lansmanının Şubat ayı içinde yapılacağı duyurulmuştu. Ancak müfredat lansmanı da Mart ayına kaldı.

Öğretmenlerin beklemekte olduğu son konu Öğretmenlik Meslek Kanunu. Konuyla ilgili MEB, geçtiğimiz aylarda sendikalardan görüş ve öneriler almış Şubat ayı içinde konuyla ilgili taslağın paylaşacağı açıklanmıştı. Özellikle uzman öğretmen ve başöğretmenlik süresinin kısalmasını bekleyen öğretmenler son dönemde artan eğitimciye şiddet sorunu için de yeni çözümü ÖMK ile bekliyor.