Bakan Yusuf Tekin Kocaeli’nde yaptığı toplantı sonrası bazı açıklamalarda bulundu. Gazetecileri yaptığı açıklamalarda derslik sayıları ve görev yapan öğretmenlerin sayılarını açıkladı.

1 Milyon 200 Bin Öğretmen Var

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kocaeli Valisi ile görüştü. Ardından İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Bu toplantı çıkışı da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin 21 yıl önce yani AKP hükümete gelmeden önce 360 bin derslik olduğunu söyledi. Günümüzde ise neredeyse 2 katına çıkan derslik sayısı olduğunu söyledi ve dersliklerin 750 bine ulaştığını açıkladı. Akparti döneminde yaşanan artışı başarı olarak aktaran Tekin resmi ve özel dersliklerimiz her geçen gün kalitesi ve sayısı artıyor dedi. Bakan Yusuf Tekin öğretmen sayılarına ilişkin de şunları söyledi;

"Ayrıca şu an yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmenle eğitim öğretim hizmeti veriyoruz. 21 yıl önce yaklaşık 500 bin civarında öğretmen vardı. İnsan kaynağı portföyü açısından da Türkiye'de mevcut öğretmen sayısının iki katından daha fazlasıyla eğitim öğretim hizmeti yürütüyoruz. Bu belki içeride çok tartışılıyor. Ancak uluslararası raporlara da yansımış durumda. Türkiye'nin 21 yılda dünya standartlarını, dünya ortalamalarını sağlayacak fiziki altyapı ve insan kaynağı temini yaptığını gösteren veriler"

Bakan Tekin Eleştirilere Dair Açıklamalar Yaptı

Geçmişten bugüne her daim daha iyi bir eğitim daha kaliteli bir eğitim olduğunu savunan Bakan Tekin eleştirilere dairde açıklamalar da bulundu;

"Hepimizin daha iyiyi beklemek, daha iyiyi arzu etmek için önerileri, düşünceleri mutlaka olacak ama şunun altını çizmemiz lazım; yapılanları görerek hareket etmemiz lazım. Buradaki tablolar bunu gösteriyor. Nitekim 2000'li yılların başında derslik başına düşen öğrenci sayısı 30'un üzerindeyken bugün 22-23 bandında; Kocaeli için rakamlarımız böyle. Aynı şekilde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da ilkokulda 18, ortaokulda 15, ortaöğretimde 12. Başka bir ülkede bu rakamları okusaydık 'devrim yapmışlar' diyebileceğimiz rakamlar var ama iç politikada bu çok fazla eleştiri konusu oluyor. Bunları görmeleri gerekiyor eleştirenlerin."

Editör: Birkan Erel